Un alt idiot stăpân de câine.

Mi-a povestit mama acum 5 minute de o ştire de dimineaţă. Un nebun idiot, că altfel nu pot să-l numesc, dintr-un sat, şi-a legat câinele de gard după ce i-a mâncat o găină. Dar l-a legat în aşa mod încât să nu poate sta jos câinele. Mi-a explicat mama că stătea cumva urcat pe gard cu lăbuţele din faţă şi cu capul ridicat, ca să nu fie sugrumat.

L-a ţinut 2 zile aşa, fără să-i dea mâncare. Vecinii au încercat să-i dea drumul dar omul îi alunga. Într-un final au chemat poliţia, dar şi vecinii proşti, ce dracu n-aţi chemat mai repede pe cineva sau să-i daţi voi drumul, chit că cretinul ăla mornăie să nu faceţi asta?

E un suflet acolo fraţilor, nu e un obiect. Nu s-a legat un lemn de gard în modul ăla de se putea spânzura. S-a legat un animal care are suflet, care mişcă, are nevoie de apă, de mâncare. E câine, ce dracu. Şi dacă ţi-a mâncat o găină, de ce crezi c-a făcut-o? Că era probabil cu burta prea plină de la câtă mâncare i-ai dat nu? Prostule!

Cică a spus că vroia să-l înveţe minte să nu mai mănânce găini. Şi apoi că vroia să-l chinuie lent, sau ceva aşa. Ce te-aş lega şi eu de-un copac şi să te ţin aşa, nu doar 2 zile…

Din păcate, câinele nu are mari speranţe. E dezhidratat… Mama a spus că era aşa frumuşel, roşcat…

Mă gândesc la scumpa mea Karis. Eu stau la casă şi am avut odată nişte răţuşte mici, scoase de la incubator. Îi plăcea tatei să se ocupe cu asta. Fiind micuţe, stăteau prin curte. Karis se minuna când le vedea şi încerca să se joace cu ele, le împingea cu botul (care nu e chiar micuţ ). Unele au murit, dar nu o să mă apuc să o tai pe Karis sau eu ştiu ce.

Nu spun că a fost ok ce a făcut, dar nu are mintea noastră, să se gândească că îs mici şi fragile. S-a întâmplat, data viitoare am ţinut minte să nu o lăsăm în preajma lor. Dar Karis e încă vie şi bine îngrijită. Despre căţelul de la ştiri nu se poate spune acelaşi lucru…