Familia – dificil subiect.

Căsătoria ar fi primul punct pe care trebuie să îl dezbatem. Un act face totul în ziua de azi sau, cum ar zice mama, hârtiile vorbesc. Şi? De ce să mă leg de cineva să poată face apoi orice îl taie capul, orice abuz, orice mânărie? Doar pentru a jura iubire eternă şi alte prostii de genul?

Nu, mulţumesc. Iubirea eternă nu există, nimic în lume nu e veşnic… nici chiar lumea în sine. Un act nu ne face să iubim mai mult sau mai puţin, să ne respectăm sau să avem mai multă/puţină încredere. Pentru că hârtiile nu au suflet, noi, în schimb….

Ce înseamnă să întemeiezi o familie?
Cu siguranţă nu faptul că faci o nuntă, ci dorinţa de a progresa alături de cei dragi, în linişte, în armonie, dar mai ales, a pune asta în practică şi a menţine ce ai construit.

Familii de tot felul se găsesc în ziua de azi. Să începem cu cele destrămate: părinţi divorţaţi, copii prin aziluri, cămine şi alte instituţii ale statului. Asta, pratic, nu este o familie, cu siguranţă. Am spus mai sus ce înseamnă acest lucru.

Altă poveste ar fi cea a părinţilor care stau împreună de dragul copiilor, sau din alt interes, dar se ceartă continuu, se jignesc şi crează o atmosferă infernal de apăsătoare. Condiţiile în care un copil are nevoie să crească sunt cu totul altele, în nici un caz stresul şi scandalul ori violenţa. Condiţiile necesare traiului şi rezistenţei unui cuplu….sunt cu siguranţă de natură pozitivă, nu?

Mai sunt cazuri, multe şi diversificate din toate punctele de vedere, însă acesta este un subiect delicat şi dificil, pentru mine cel puţin. Nu am multă răbdare, dar îmi place să încep.

Gelozia şi băutura sunt cele mai grave boli într-un cuplu, mai ales în viaţa de familie. Câte familii nu s-au destrămat dintr-un motiv bazat pe una sau ambele calităţi de mai sus? Câţi nu şi-au luat viaţa sau nu ar recurs la metode de soluţionare a problemelor care păreau să se ţină lanţ?
Unde vreau să ajung? La faptul că nu poţi cunoaşte pe cineva îndeajuns, nu ştii pe cine ţii lângă tine, nu ştii ce ajungeţi în viitor, nu poţi să prevezi dacă alesul/aleasa îşi va bate joc de tine….

Pe stradă nu am văzut de când mă ştiu nici măcar o familie fericită! Ştiţi de ce? Pentru că nu există! Pentru că probleme sunt multe, pentru că aşa cum bărbaţii sunt nenorociţi, sunt şi multe femei care îi întrec. O familie este compusă din yin şi yang, din alb şi negru, din rău şi bun, din dur şi blând.

Oaia neagră a familiei niciodată nu va putea fi vindecată ori adusă pe drumul cel bun. Familia ori se destramă, ori trăieşte în tensiune/violenţă/duşmănie/injurii.

Cine are o familie cu rădăcina sănătoasă?

…. să avem încredere în ziua de mâine, totuşi!

Copyright © Sorinel.info