Eu ce fac??

O mare greseala a profesorilor (cel putini la ai mei o vad) este ca ei nu te ajuta in alegerea unei facultati mai apropiate facultatilor tale mintale, ci au grija sa aminteasca elevilor in fiecare minut a orei ca la vara au bacul, dar niciunul nu zice “Ba, tu la ce facultate vrei? Ce dracu vrei de la viata?”.

Nu stiu daca ne trateaza cu nepasare sau asta le e meseria. Nu cred ca o sa pateasca ceva daca renunta la o ora de curs sa ne ajute cu un sfat bun.Sunt si ei parinti si poate au copii in situatia noastra. Poate nu-si dau seama, dar multi ii pot alege ca modele in viata si un sfat de la ei poate valora cat o comoara.

Azi am stat cateva ore si am lecturat lista facultatilor din Romania. Sunt multe facultati interesante, multe domenii mi-au placut, dar nu mi se potrivesc. De exemplu in Suedia de prin clasa a 10, elevii incep sa se pregatesca exact pe ce vor sa faca mai departe si astfel isi dau seama daca li se potriveste viitoarea meserie sau nu. Cunosc un caz cu un tip care intrase la doua facultati, una era medicina si una era constructii. Iertati-ma, dar ce au astea doua in comun?! Daca intra la medicina si farmacie ziceam si eu, macar e acelasi domeniu.

Copyright © Sorinel.info