E onorant să miroşi frumos!

Pentru oricare dintre noi parfumul reprezintă simbolul senzualităţii, al personalităţii şi al stilului. CLAR!
Eu cred că am făcut din asta o mică obsesie. Nu neapărat o obsesie pentru parfumuri, cât obsesie pentru ca omul să miroasă plăcut.

E onorant să miroşi frumos! Dacă nu pentru tine măcar pentru ceilalţi… Astăzi parfumul reprezintă incontestabil un must-have pentru decenţa fiecăruia.

NB: a mirosi frumos nu înseamnă să laşi o dâră de parfum de 4 km.

Sfaturi:

 1. Când încerci un parfum, nu îl pulveriza pe haine, ci pe piele. Lasă-l câteva minute pentru ca mirosul să se modifice, altfel rişti să te izbeşti de o puternică “ştampilă” de alcool. De altfel, nu flutura mâna ca să se evapore mai repede, pentru că nu va mai mirosi la fel.
 2. Nu îţi cumpăra un parfum doar pentru că îţi place cum miroase la cineva, întrucât acesta reacţionând cu pielea şi uleiurile naturale ale corpului, are un miros ce diferă de la persoană la persoană.
 3. Este foarte important să ştii “să porţi” un parfum. Nu vei fi deloc atrăgătoare dacă îi vei îmbâcsi pe cei din jur cu parfumul tău. Important este ca doar persoana de lânga tine să simtă un miros discret.
 4. Nu te parfuma înainte de a merge la cumpărături, altfel parfumul tău se va amesteca cu cel din magazin şi rişti să faci o alegere greşită.
 5. Ai grijă să nu miroşi mai mult de trei arome consecutiv. Pe următoarele deja nu le vei mai percepe bine, simţul olfactiv va fi influenţat de aromele precedente.

Cuvântul parfum vine din sintagma latinească “per-fumus”, însemnând “în întregime fum”. Mai târziu, francezii au dat numele de parfum mirosurilor plăcute care plutesc în aer la arderea tămâii. E interesant de ştiut că au existat puţine perioade în istorie care nu au fost influenţate de parfum.
Asta era doar o mică observaţie.

În ceea ce priveşte femeile, toate iubim parfumurile… Oricât de rebele sau nonconformiste am fi, tot vom găsi un parfum care să ne reprezinte atitudinea şi personalitatea.
Se zice:

 • Pentru genul de femeie romantică, feminină, îndrăgostită şi visătoare se potrivesc parfumurile cu arome florale şi dulci de trandafir, iasomie, liliac sau lăcrămioare.
 • Citricele sunt indicate femeilor active, puternice, deoarece îţi pot da poftă de viaţă şi elan pentru acţiuni îndrăzneţe.
 • Iasomia este indicată femeilor puternice şi rafinate, sau celor care doresc să se simtă frumoase în orice împrejurare.
 • Femeie seducatoare? Atunci ţie ţi se potrivesc aromele senzuale, capricioase cum ar fi cele de fructe, flori exotice, santal.
 • Copilaroasă? Daca eşti nestatornică, veselă, pusă pe şotii, curioasă, doreşti să descoperi lumea prin toate simţurile tale, atunci ţi se potrivesc cel mai bine parfumurile cu aromă de fructe, pepene galben, afine, coacaze roşii şi negre, sau de flori de mandarin, măr şi zambile. Şi aromele de ciocolată, migdale, vanilie şi scorţişoară ţi se potrivesc foarte bine.
 • Camelia este aroma potrivită femeilor optimiste şi visătoare, iar chihlimbarul sau ambra este esenţa care îmbracă personalitatea oicărei femei stilate.

În opinia mea, un parfum bun este acela care este armonios, bine definit şi niciodată plictisitor , la care nu vrem să renunţăm pentru mult timp! Trebuie să aibă o aromă naturală , dar să şi surprindă, să caracterizeze persoana care-l foloseşte şi nu trebuie să fie ales doar ca urmare a modei trecătoare!

Copyright © Sorinel.info