Ai o mie??

Mulţi s-au confruntat cu problema marunţişului la magazin. De obicei ca rest primeşti rest o gumă , o mentosană, un prezervativ (asta prin Odobeşti), o cutie de chibrituri etc, sunt de acum ceva normal. Te-ai obişnuit deja şi ştii că înapoi nu poţi să le dai pentru că nu poţi demonstra vânzătoarei că acele produse sunt de le ea din magazin, cu toate că acum două ore când ai cumpărat o sticlă de cola, ea ţi-a dat o cutie de nimicuri.

în fine, trecem peste. Azi am fost la cumpărături la un supermarket din oraş (începe cu F şi au o maşină vişinie în faţă). În faţa mea se aflau două colege de liceu, ambele din clasa a 12. Ajung ele la casă să plătească. Bineînţeles că ceea ce au cumpărăt ele nu era sumă fixă,prima trebuia să dea 40 bani şi a doua 30 bani. Logic că vânzătoarea n-avea rest.

Dau din marunţişul meu lor şi plătesc fetele frumos ce-au avut de plătit (prima a dat 35 din banii ei). Ajung eu la casă. Am avut de plătit 10.60. Am vrut să-i dau 11 Ron şi să-mi aştept restul, dar văzându-i ochii cum sclipeau la mărunţişul din mâna mea, i-am dat mai întâi cei 60 de bani. Era în culmea fericirii. Nu mai conta că trebuia să-i dau 10 Ron, avea marunţiş. Saraca…

Copyright © Sorinel.info